Google’ın arama motoru pazarlaması için kullanıma sunduğu Google Adwords geçtiğimiz aylarda Google Ads olarak yeniden tanıtıldı ve bir sıra değişiklikle karşımıza çıktı. Bu değişikliklere ve gelişmelere bakmadan önce Google AdWords (Ads) Nedir? Google AdWords (Ads) Nasıl Çalışır? Bilmeniz gereken terimler nelerdir? gibi soruları cevaplayalım.

Google Adwords (Google Ads)

Google AdWords (Ads) Nedir?

Online mecralarda her gün farklı anahtar kelimelerle birçok konuda aramalar yapılıyor. İnternet kullanıcıları ulaşmak istedikleri tüm bilgilere, ürünlere ve hizmetlere arama motorları sayesinde kolayca ulaşabiliyor. En çok tercih edilen arama motoru Google olsa da birçok farklı arama motoru da kullanılmaktadır. Bu arama motorlarının kullanım oranlarına bakacak olursak, birincilik her zamanki gibi Google’ın.  En çok tercih edilen arama motorları 2018 kullanım oranları şöyledir:

arama motoru pazar payı
Kaynak: https://www.smartinsights.com/search-engine-marketing/search-engine-statistics/ linki üzerinden arama motorları ile ilgili güncel istatistiklere ulaşabilirsiniz.

Mobilde %92,59 ve Masaüstünde %72,87 ile Google listenin en başında. Bu da Google’ın tüm dünyada ne kadar büyük bir pazar payına sahip olduğunu gösteriyor. Türkiye’de de en çok kullanılan arama motoru Google olmaktadır.

Google tarafından arama motoru pazarlaması için hazırlanan ve 2000 yılında kullanıma sunulan Google AdWords anahtar kelime ve tıklama başına maliyet sistemi ile hizmet veren çevrimiçi reklam platformudur. Ücretli bir reklamcılık hizmeti olan Google Adwords, Google’a ait birçok platformu kullanıyor ve kullanıcıların web sitenize gelmesine yardımcı oluyor.

Google’ın faaliyete başlamasından bu yana çok fazla değişiklikler ve gelişmeler yaşandı. Bu gelişmeler aynı zamanda Google Adwords’ün de gelişmesini sağladı. Son yıllarda mobil internet kullanımının artmasıyla birlikte Google Adwords de kendisini geliştirdi ve mobil platformlardan kullanıcıların size ulaşmasını ve bağlantı kurmasını daha da kolay bir hale getirdi. Kullanıcılar Google aramaları sayesinde kolayca işletmelerin ürün ve hizmetlerine ulaşabiliyor, adres, telefon gibi bilgileri kolayca buluyor ve işletmelerle iletişime geçiyor. Bu, ürün ve hizmetlerini pazarlayan firmalar için oldukça büyük bir fırsat olmaktadır.

24 Temmuz 2018 itibari ile ismini değiştirerek Google Ads (Google Reklamları) olarak karşımıza çıkan Adwords, dijital reklamcılık alanında kelimelerle sınırlı kalmadığını göstermeyi hedefliyor. Google Adwords (Ads) arama ağı reklamları, görüntülü reklam ağı, mobil reklamlar, Gmail reklamları, app reklamları, YouTube reklamları gibi birçok farklı kampanya tipini kapsıyor.

Google Adwords isim değişikliği ile birlikte marka ve branding odaklı bir değişiklik yapmıştır. Bu değişiklikler kampanyaları, metrikleri ve raporları etkilememektedir. Bazı alışkın olduğumuz erişim detayları ve linkler değişmiştir. Bunlar:

Arama ağında anahtar kelime odaklı ve diğerlerinde görüntüleme odaklı çalışan bu online reklamcılık portalında reklam verebilmeniz için Google Ads’in nasıl çalıştığını, terimlerin ne anlama geldiğini, ne gibi faydaları olduğunu, ayarları nasıl yapmanız gerektiğini, hangi kampanya türlerini nasıl kullanmanız gerektiğini öğrenmeniz gerekiyor. Tüm bu detayları ve Google Ads’in inceliklerini öğrenmek için makalenin devamını okuyun.

Google AdWords’ün (Google Ads) Faydaları

google-adwords-faydalari

Google AdWords’ün gerek büyük gerekse de orta ve küçük işletmeler için sağladığı avantajlar oldukça çoktur. Geleneksel pazarlama yöntemleri ile markanızın tanıtımını yapmak, bilinirliğini artırmak, ürün ve hizmetlerinizi pazarlamak çok uzun ve masraflı bir süreç olabilir. Televizyon reklamları, radyo reklamları, dergi reklamları, billboard reklamları gibi geleneksel reklam yöntemleri uzun süren detaylı planlama ve büyük bütçeler gerektiren pazarlama yöntemleridir. İnternet kullanımının yaygınlaşması ile birlikte dijital pazarlama yöntemleri bu sorunu ortadan kaldırmakta ve tüm işletmelere uygun bütçelerle reklam yapabilme imkanı sunmaktadır.

Geleneksel ve dijital pazarlamanın farklarını öğrenmek için bu makaleyi okuyabilirsiniz: https://www.olgusengul.com/dijital-pazarlama-nedir-nasil-uzman-olunur

Google AdWords işletmelerin tüketicilere ve potansiyel müşterilerine ulaşması için benzersiz bir fırsat sunmaktadır. Kullanıcılar belirli anahtar kelimeler ile bir ürün veya bir hizmet aradığı zaman Google Adwords sayesinde işletmenize ve web sitenize ulaşabiliyor. Bunun için ürün ve hizmetlerinizi tam anlamıyla kapsayan anahtar kelimeler üzerinden farklı reklam kampanyaları oluşturmanız yeterli oluyor. Google Adwords’ün en güzel tarafı da detaylı hedefleme yapabilmenizdir. Hangi saatlerde, hangi konumlarda, hangi cihazlardan (mobil, masaüstü) reklamınızın görüntülenmesini istiyorsanız, ayarlarınızı bu şekilde yapabilirsiniz. Örneğin, bir dondurmacı dükkanınız varsa sizin dükkanınızın yakınındaki insanlara reklamlarınızı göstererek işletmenize müşteri çekebilirsiniz.

Google Adwords üzerinden verdiğiniz reklamları istediğiniz zaman durdurabilir, bütçenizi artırıp, azaltabilirsiniz. Bu da size reklamlarınız üzerinde tam hakimiyet sağlayacaktır. Reklamlarınız tıklanacağı zaman ücretlendirileceği için uygun bütçelerle reklam verebilirsiniz. Reklam görüntülemeleri herhangi bir ücrete tabi tutulmamaktadır. Bir başka iyi tarafı da reklamlarınıza düzenli olarak yeni anahtar kelimeler ekleyip çıkarabilmenizdir. Raporları inceleyerek hangi anahtar kelimelerin verimli hangilerinin verimsiz olduğunu kolayca anlayabilirsiniz. Kampanya performansını artırmak için değişiklikler yapabilirsiniz.

Google Adwords reklamları ölçülebilir reklamlardır. Farklı metrikleri inceleyerek ölçümleme yapmanız ve sonuç çıkarmanız mümkün. Tıklama başı maliyet (TBM), görüntüleme sayısı, tıklama sayısı, dönüşüm sayısı, kalite puanı, ortalama konum gibi verileri analiz ederek kampanyalarınızı yeniden kurgulayabilirsiniz. Bu da kampanyalarınızın verimliliğini artırmanıza yardımcı olacaktır. Google Adwords iyileştirmeler için size düzenli olarak önerilerde de bulunmaktadır. Hangi anahtar kelimelerin verimsiz olduğunu, ne gibi iyileştirmeler yapmanız gerektiğini bildirimler şeklinde size sunarak kampanya performansınızı artırmanıza yardımcı olmaktadır.

Genel olarak Google Adwords’ün faydalarını kısaca sıralayalım:

  • Yayınladığınız reklamlar sayesinde kullanıcıları sitenize çeker ve web sitenizin trafiğini artırmakta yardımcı olur.
  • Görüntülemeye değil tıklanmaya göre ücretlendirme yaptığı için performans odaklı reklam yapmanıza olanak tanır.
  • Detaylı hedefleme imkanı sağlar.
  • Konum, saat ve cihaz seçeneklerini ayarlayarak hedef kitlenize uygun reklamlar verebilirsiniz.
  • Ölçülebilir olduğu için kampanya verimliliğini artırmak oldukça kolaydır, raporları inceleyerek iyileştirmeler yapabilir ve kampanya verimliliğini artırabilirsiniz.
  • Kampanya detaylarını ve anahtar kelime, bütçe gibi detayları istediğiniz zaman güncelleyebilirsiniz. Kampanyayı istediğiniz zaman durdurup istediğiniz zaman yeniden başlatabilirsiniz.
  • Google iş ortağı olan farklı sitelerde görünürlüğünüzü artırabilirsiniz.

Google Adwords’ün işletmenize sağladığı faydaları genel olarak inceledik. Peki Google Adwords arama reklamları nasıl çalışır? Reklamlarınız nerede görünür?

Google AdWords (Google Ads) Arama Reklamları Nasıl Çalışır?

Google Adwords Arama Reklamları Nasıl Çalışır

Google Adwords arama reklamlarının çalışma prensibi anahtar kelimelere dayalıdır. İşletmenizi ve pazarladığınız ürünü veya hizmeti tam olarak anlatan anahtar kelimeler belirleyerek işe başlayabilirsiniz. Örneğin, bir ayakkabı dükkanınız olduğunu ve özel tasarım ayakkabılar sattığınızı düşünelim. Bu durumda seçeceğiniz anahtar kelimelerden ilki ‘özel tasarım ayakkabı’ olabilir. Bu anahtar kelimeyi daha spesifik hale getirmek için ‘kadın özel tasarım ayakkabı’, ‘erkek özel tasarım ayakkabı’ şeklinde daha belirleyici anahtar kelimeler de kullanabilirsiniz. Bu durumda, kullanıcılar Google arama motorunda bu anahtar kelimeleri ve anahtar kelime öbeklerini aradıkları zaman arama sonuçlarında sizin de reklamınız görünecektir.

Bunun dışında Google iş ortaklarından sizin anahtar kelimenizle alakası olan diğer sitelerde de reklamınız görünebilir. Burada dikkatli olmanız gereken nokta, olabildiğince sizin ürün veya hizmetlerinizi tam olarak ifade eden anahtar kelimelerin kullanılması olacaktır. Anahtar kelimeleriniz ne kadar alakalı olursa reklamlarınız o kadar başarılı olacaktır.

Google Adwords’e reklam verirken anahtar kelimeler dışında, anahtar kelime grupları, bu anahtar kelimeler için belirlediğiniz ödeme tutarları, bu tutarların limiti gibi detayları da belirlemeniz gerekiyor. Farklı işletmeler ve rakipleriniz de aynı anahtar kelimelere reklam verebileceği için Google bu reklamlar için bir sıralama belirler. Reklam sıranız bu anahtar kelimeyle ilgili hangi konumda ve kaçıncı sırada gösterileceğinizi veya gösterilmeyeceğinizi belirler. Google bu sıralamayı belirlemek için “Google Ad Rank” isimli bir hesaplama algoritması kullanır. Bu sıralamada önemli olan kriterler şunlardır:

  • Anahtar kelime teklifinizin tutarı.
  • Kalite puanınız ve bileşenleri. Bunlar; açılış sayfası deneyimi, reklam alaka düzeyi ve beklenen tıklama oranı olmaktadır.
  • Kullanılan diğer reklam biçimleri ve uzantılar.

Sıralamanın belirlenmesi kullanıcının aradığı kelimeyle en çok alakası olan anahtar kelimenin seçilmesiyle devam eder. Reklamınızın kaçıncı sırada görüntüleneceğini belirleyen ve odaklanmanız gereken iki ana konu vardır.

Anahtar Kelimeye En Yüksek Teklif Tutarı: Bu belirlediğiniz anahtar kelime için bir tıklamaya tarafınızdan ödenecek en üst limittir.

Kalite Puanı: Kalite puanı yönlendirilen sayfa ve anahtar kelimenin aranan kelimeyle alaka düzeyine göre belirlenir. Kalite sokurunuzun yüksek olması reklamınızın daha iyi konumda ve sıralamada yayınlanmasını sağlamaktadır. Bu iki kriterin değerlendirilmesi sonucunda elde edilen puanla sıralamanız belirlenecektir.

Reklam uzantıları da reklamlarınızın değerlendirmesi aşamasında oldukça önemlidir. Reklam uzantıları bunlardan biri veya birkaçı olabilir: adres bilgisi, telefon numarası, web site değerlendirmeleri, başka web site sayfalarınızın bağlantıları. Bu uzantıların kullanılması işletmenizle ilgili daha fazla ve detaylı bilgi sunacağı için önemlidir.

Belirlediğiniz anahtar kelimeler dışında, reklam metinlerini hazırlarken de dikkatli olmalısınız. Bu metinlerin anahtar kelimelerle alakalı olması gerekiyor. Metininiz ve anahtar kelimeniz aratılan kelimelerle ne kadar bağlantılı olursa reklamınızın görüntülenme ve daha az bütçe harcama ihtimali o kadar yüksek olacaktır. Google kaliteli ve alakalı reklamları kullanıcılara daha fazla göstermekte ve daha az bütçe ile daha iyi konumda reklamınızın görünmesine olanak tanımaktadır.

Bilmeniz Gereken Google AdWords (Google Ads) Terimleri

Google Adwords (Google Ads) Terimleri

Google Adwords’de başarılı bir reklam çalışması ve kampanya yürütebilmek için terimlere hakim olmanız gerekiyor. Bu terimlerin ne anlama geldiğini anlamanız doğru karar vermede size yardımcı olacaktır. Reklam sıralaması nedir, kalite puanı nedir ve nasıl belirlenir, tıklama sayısı, tıklama oranı, tıklama başına maliyet gibi terimler ne anlama geliyor gibi tüm terimleri kısaca inceleyelim.

Anahtar Kelime

Anahtar kelime Adwords’ün en önemli terimidir. Anahtar kelimeler ürün veya hizmetinizle alakalı reklam verdiğiniz kelimelerdir. Bu kelimeler kullanıcılar hangi kelime ile arama yaptığında görünmek istiyorsanız o kelime ve kelime öbekleri şeklinde seçilecektir. Anahtar kelimelerinizi belirlemek için Google AdWords Kelime Aracı’nı (AdWords Keywords Planner) kullanabilirsiniz. Anahtar Kelime Planlayıcı hem anahtar kelimelerin aranma sayısını veriyor hem de anahtar kelime önerileri sunuyor.

Kampanya

Kampanyalar Google Adwords üzerinden oluşturduğunuz, reklamların yer aldığı alandır. Belirli bir bütçe ve hedefleme yaparak kampanya oluşturabilirsiniz. Google Adwords’de farklı amaçlarla kullanabileceğiniz 5 kampanya türü mevcut:

  1. Arama Ağı Reklamları
  2. Görüntülü Reklam Ağı
  3. Alışveriş Reklamları
  4. Video Reklamlar
  5. Uygulama Reklamları

Reklam Grubu

Reklam grubu kampanyaların alt sekmesi olarak görebileceğiniz, anahtar kelimelerin ve reklam metinlerinin belirli bir grup haline getirilmesi şeklinde oluşturulmaktadır.

Gösterim Sayısı

Gösterim sayısı reklamın Google’da ilgili tarih aralığında toplamda ne kadar gösterildiğini ifade ediyor.

Tıklama Sayısı

Yayınladığınız reklama kullanıcıların ilgili tarih aralığında ne kadar tıkladığını gösteren sayıdır.

Tıklama Oranı

Tıklama Oranı Google Adwords’deki en önemli terimlerden ve metriklerden biridir. Reklamınızın performansı ve kalite puanınızı belirlemekte en önemli metriktir diyebiliriz. Tıklama oranını hesaplamak için aşağıdaki formül kullanılır:

Tıklama Oranı = (Tıklama Sayısı/ Gösterim Sayısı) x 100

Bu formülle hesaplanan tıklama oranı ne kadar yüksek olursa, aranan kelime ve reklamınızın ilgi düzeyi o kadar alakalı ve yüksektir diyebiliriz.

Maks. TBM (Tıklama Başına Maliyet)

Maksimum tıklama başına maliyet her bir anahtar kelime için teklif verdiğiniz maksimum tıklama maliyeti tutarını ifade eder. Reklamınıza bir tıklama için belirlediğiniz en yüksek tutar olan Maks TBM sizin tarafınızdan belirlenecektir.

Kalite Puanı

Kalite puanı 1-10 arasında değişen bir puanlama sistemidir. Bu puanlama sistemi reklamınızın nerede, nasıl görüneceğini ve dolaylı yoldan reklam maliyetinizi de belirlemektedir. Kalite puanı reklam verdiğiniz kelimelerle aratılan kelimelerin alaka düzeyi, tıklama oranları, reklam metninin aratılan kelimeyle alaka düzeyi, anahtar kelimenin performansı ve açılış sayfası deneyimi de göz önüne alınarak hesaplanan bir puanlama sistemidir. Kalite puanınız ne kadar yüksek olursa reklamlarınızın daha iyi konumda ve daha az maliyetle yayınlanma ihtimali de bir o kadar yüksek olacaktır.

Site Uzantıları

Adwords reklamları sadece anahtar kelimelerden ve açıklayıcı metinden oluşmamaktadır. Reklamlarınıza telefon numarası, Google Maps konum uzantısı, başka sayfalara yönlendiren url’ler, müşteri deneyimleri gibi uzantılar da ekleyebilirsiniz. Bunlar site uzantıları olarak adlandırılmakta ve reklamınızın kalite puanını etkilemektedir.

Açılış sayfası deneyimi

Açılış sayfası, reklamınızı yönlendirdiğiniz sayfadır. Kullanıcılar belirli bir anahtar kelime ile reklam yayınladığınızda bu reklama tıklayarak bir web sayfasına yönlendirilir. Bu açılış sayfasının belirli kriterlere uyması kalite puanınız açısından önemli olmaktadır. Bu kriterler şöyledir:

  • Açılış sayfanız hızlı açılmalıdır. Geç açılan sayfalar kötü deneyim sunacağı için Google tarafından kötü değerlendirilecektir.
  • Açılış sayfanız anahtar kelimeyle alakalı olmalıdır. Örneğin, kadın ayakkabıları kelimesine reklam verip erkek ayakkabı sayfasına yönlendirme yapmanız puanınızı kötü anlamda etkileyecektir.
  • Açılış sayfanız mobil uyumlu olmalıdır. Mobil uyumlu olmayan tasarımlar da kullanıcı deneyimini kötü etkileyecektir.

Reklam Alaka Düzeyi

Reklamlarınızın alaka düzeyi, reklamınız ve anahtar kelimenizin alakalı olmasını ölçen bir metriktir. Belirlediğiniz anahtar kelimeler reklamınızla maksimum alakalı olmalıdır. Reklam alaka düzeyini yüksek tutmak için ayrı ayrı reklam grupları oluşturarak her reklam grubunda ayrı metinlerle reklam verebilirsiniz.

Dönüşümler

Dönüşümler reklamlardan alacağınız sonuçlardır. Bu metrik her işletme için farklı olabilir. Örneğin bir e-ticaret sitesi iseniz sizin için dönüşüm reklam tıklamaları sayesinde satın alınan ürünler olabilir. Bir hizmet pazarlıyorsanız reklam tıklamaları sonucunda oluşturulan randevu veya doldurulan form dönüşüm olarak görülebilir. Dönüşümleri Google Adwords raporları sayesinde görebilirsiniz.

Google AdWords (Google Ads) Reklam Çeşitleri

Google Adwords’de reklam vermeyi düşünüyorsanız, kampanya türleri ve reklam çeşitleri hakkında bilgi edinmeniz gerekiyor. Google AdWords (Ads) üzerinden 5 farklı reklam verebilirsiniz. Bu reklam çeşitlerini ve özelliklerini kısaca açıklayalım.

Google Arama Ağı Reklamları

Kullanıcılar belirli bir ürün veya hizmet ile ilgili Google’da arama yaptığı zaman size ve sitenize ulaşması için arama ağı reklamları verebilirsiniz. Arama Ağı Reklamları nokta atışı reklam vermek için ideal bir kampanya çeşididir. Belirli bir anahtar kelime kullanarak, kullanıcılar bu kelimeyi ve kelime öbeğini arattığı zaman karşılarına çıkabilirsiniz.

Arama ağı reklamları özellikle e-ticaret siteleri için en etkili reklam çeşididir diyebiliriz. Örneğin, bir kullanıcı ‘kadın topuklu ayakkabı’ araması yaptığı zaman verdiğiniz reklam üzerinden sitenize ulaşarak satın alma işlemi gerçekleştirebilir. Arama ağı reklamı verecekseniz kampanya ayarlarında ‘tüm özellikler’ seçeneğini seçmeniz daha detaylı kampanya ayarları sunacaktır.

Arama ağı reklamlarında metinleriniz çok önemlidir. Metinleriniz ve açılış sayfanız anahtar kelimeyle alakalı olmalıdır. Kullanıcıların farklı metinlere nasıl tepki verdiğini ölçmek için reklam gruplarında farklı reklam metinleri oluşturarak test yapabilir ve en başarılı metin ile reklamlarınıza devam edebilirsiniz.

Arama ağı reklamları Google arama sonuçlarında ve Google Arama İş Ortakları web sitelerinde görüntülenebilir. Arama ağı reklamlarına örnek olarak bu reklamı inceleyebilirsiniz:

Örnek Google Arama Ağı Reklamı

Google Görüntülü Reklam Ağı Kampanyaları

Görüntülü reklam ağı kampanyaları farklı amaç ve hedeflerle oluşturabileceğiniz farklı web siteleri, mobil uygulamalar, YouTube, Gmail gibi sitelerde kullanıcılara ulaşmanıza olanak tanıyan reklam çeşididir. Görüntülü reklam ağı kampanyası oluştururken 3 farklı hedefleme seçeneğinden birini seçebilirsiniz.

İçeriğe Dayalı Hedefleme

İçeriğe dayalı hedefleme anahtar kelime ve konu düzeyinde hedefleme yapmanıza olanak sağlamaktadır. İçeriğe dayalı hedefleme yaptığınız zaman anahtar kelimeleri aynı reklam grubu altında sıralamanız gerekmektedir. Farklı konular seçerek bu konuları içeren web sitelere ve sayfalara ulaşabilirsiniz.

Yönetilen Yerleşimleri Hedefleme

Bu hedefleme türü ile seçtiğiniz sitelerde reklamlarınızı yayınlamanızı sağlıyor.

Yeniden Pazarlama

Yeniden pazarlama dönüşümlerin en yüksek olduğu reklamlardan biridir. Daha önce sitenize gelen kullanıcıları hedefleyerek farklı sitelerde sizi tekrar ziyaret etmeye teşvik etmekte oldukça başarılı bir reklam çeşididir. Mevcut müşterilere tekrar ürün ve hizmet sağlamak yeni müşteri kazanmaktan daha kolay ve daha az maliyetli olmaktadır. İlk ziyaretten sonra tekrar bu kullanıcıları hedefleyerek dönüşümleri artırabilirsiniz.

Google Alışveriş Reklamları

Alışveriş reklamları sattığınız ürünlerin resim, ürün adı, fiyat, indirim, görsel vs. Gibi detaylarını içeren reklam çeşididir. Alışveriş reklamları için Google Merchant hesabı oluşturarak Adwords hesabınıza bağlamanız gerekmektedir. Bu sayede ürün bilgilerinizi Google’a kolayca yükleyebilirsiniz.

Özellikle e-ticaret sitelerinin yüksek dönüşüm oranlarından dolayı en çok tercih ettiği reklam çeşididir diyebiliriz. Google Merchant sayesinde güncellemeleri otomatik olarak yaparak ürünlerinizi alışveriş reklamları ile pazarlayabilirsiniz.

Alışveriş reklamlarının nasıl göründüğü ile ilgili örnek şöyledir:

Google Alışveriş Reklamları Örneği

Google Video Reklamları (YouTube Reklamları)

Videolar en çok görüntülenen içeriklerin başında gelmektedir. Bu da işletmeleri özellikle marka bilinirliği için video reklam vermek konusunda teşvik etmektedir. Video reklamlar Youtube’da ve Google’ın video iş ortağı sitelerinde yayınlanabilir.

Video reklamlar farklı şekillerde kullanıcıların karşısına çıkabilir. Video başlamadan önce, Youtube aramalarında, izleme ekranının kenarında ve görüntülü reklam ağında reklamlarınız görüntülenebilir. Reklamlarınız 30 saniye görüntülendiği zaman maliyet oluşacaktır. Video reklamların diğer bir özelliği de detaylı hedefleme yapılabilmesidir. İlgi alanlarına, demografik bilgilere, konulara, yerleşimlere ve anahtar kelimelere göre detaylı hedefleme yapabilirsiniz.

Google Uygulama Reklamları

Markanızın bir uygulaması var ise uygulama reklamları en iyi seçenek olacaktır. Uygulamanız Google Play Store veya App Store’da yüklü ise reklam verebilirsiniz. Uygulamanız sadece Store’larda değil aynı zamanda arama ağı, YouTube, görüntülü reklam ağı gibi alanlarda da tanıtılmaktadır. Uygulama reklamlarında Google Adwords maksimum sayıda kullanıcıya erişmeniz ve daha fazla uygulama indirme dönüşümü almanız için otomatik olarak ayarlamalar yapmaktadır.

Google Adwords (Google Ads) reklamları ile ürün ve hizmetlerinizin tanıtımını yaparak dönüşümlerinizi kolayca artırabilirsiniz. Google reklamları ve dijital pazarlama hakkında detaylı bilgi almak ve uzmanlaşmak için Olgu Şengül’ün dijital pazarlama eğitimi ve sosyal medya eğitimine başvuru yapabilirsiniz.