Arama motoru optimizasyonu anlamına gelen SEO şüphesiz ki dijital pazarlama aktivitelerinin en önemlilerinden biri. Google aramalarında üst sıralarda listelenme sayesinde web sitenize ücretsiz ziyaretçi gelmesini sağlayan SEO çalışmaları 2018’de de önemini korumaktadır.

1998’de kurulduğunda PageRank adı verilen meşhur algoritması ile siteleri sahip olduğu backlink sayısına göre değerlendiren ve sıralayan Google, günümüzde web sitelerini yapay zeka ve makine öğrenmesi gibi teknolojileri de kullanan RankBrain algoritması ile yaklaşık 200 parametreyi değerlendirerek sıralamaktadır. (Bu parametrelerin en önemlilerini dijital pazarlama eğitimi ile öğrenebilirsiniz). Peki 2018 itibarıyla önem kazanan parametreler nelerdir? 2018’de SEO’ya etki eden önemli parametrelerden 5 tanesini aşağıda inceleyelim.

1- Mobil Optimizasyon

Ekim 2016 itibariyle Mobil internet kullanımı Desktop bilgisayar internet kullanımını geçti ve mobil cihaz kullanımı her geçen gün daha da artmakta. Bunu göz ardı etmeyen Google artık mobil uyumlu olan sitelere öncelik veriyor.

2- Web Sitesi Hızı

Web sitesinin hızlı açılması ve çalışması kullanıcıların en büyük beklentilerinden biri. Bunu bilen Google hızlı açılan sitelerin SEO başarısını yükseltiyor.

3- Kullanıcı Deneyimi

Google’ın SEO için son yıllarda dikkate almaya başladığı “kullanıcı deneyimi” konusunun SEO’daki önemi her geçen gün artarak devam ediyor. Kullanıcı deneyimine etki eden pek çok parametre var. Google’a SEO sinayli veren en önemli kullanıcı deneyimi parametreleri: sitede kalma süresi, navigasyon kolaylığı, web sayfası ile etkileşime geçmedir.

4- İçerik Optimizasyonu

Önceden olduğu gibi kaliteli ve benzersiz içerik SEO için önemini koruyor ancak günümüzde bunların iyi yapılması yeterli olmuyor. Etkin site içi linklemenin yanı sıra artık yorum ve paylaşım gibi etkileşim alan uzun yazılar önem kazanmış durumda. Bunlarla birlikte yazının internette yayılması da önemli bir SEO parametresi durumuna geldi.

5- Sosyal Medya Sinyalleri

Sosyal Medya günümüzde insanların uzun zaman geçirdiği ve etkileşime geçtiği en önemli mecraların başında geliyor. Hal böyle olunca Google da sosyal medyada etkin olan ve etkileşim alan web sitelerini SEO’da önceliklendiriyor. Etkili şekilde sosyal medya pazarlama yapan ve takipçileri ile etkileşime geçebilen markalar ve web siteleri Google’a pozitif SEO sinyalleri gönderiyor. Google da bunları sıralama algoritmasında değerlendiriyor.

Dijital Pazarlama Eğitimi ile SEO Öğrenin

SEO arama motoru optimizasyonu ile websitenize yüzlerce organik yani ücretsiz ziyaretçi getirebilirsiniz. Sitenizin SEO’su için dikkat etmeniz ve bilmeniz gereken daha pek çok önemli unsur vardır.
SEO için önemli olan bu unsurları öğrenmek için Olgu Şengül’den dijital pazarlama eğitimi alabilir ve bu kursla SEO’nun sırlarını keşfedebilirsiniz.

Dijital Pazarlama Eğitimi

Dijital Pazarlama Eğitimi